justyha Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Witam Podczas odpalania Zwcad+ wyświetla mi taki błąd. Czy ktoś wie co to znaczy? Wydaje mi się że przez to mam problem z uruchomieniem Profilka. Wczytuje mi się ale jak odpalam jakąś funkcję to wyświetla mi: "Command: _pks Unknown command "PKS". Press F1 for help." Pomocy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Witam Na Windows Vista, 7 lub 8, program ZWCAD+ potrzeba uruchomić przez prawy przycisk myszy Uruchom jako Administrator i przez polecenie _appload załadować profilek.lsp z katalogu Support i dodać do listy startowej. Po załadowaniu pliku, trzeba w pasku poleceń wpisać profilek, powinny pojawić się paski narzędzi i funkcje powinny uruchamiać się prawidłowo. Gdyby było inaczej, to proszę jeszcze raz uruchomić _appload i załadować wszystkie lispy profilka z katalogu Support i dodać do listy startowej. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyha Posted April 8, 2014 Author Report Share Posted April 8, 2014 (edited) Witam Wszystko by było fajnie tyle że ja mam Windows XP. Dodam że wcześniej korzystałam z Profilka i było ok. Problem się pojawił jak postanowiłam zaktualizować Profilka do wersji 3.1 i być może jakiś plik Zwcada wykasowałam? nie wiem zgaduję. Dodam że, nie do końca zrobiłam to tak jak w instrukcji. Dlaczego? Dobre pytanie :unknw: na które chyba nie ma odpowiedzi... W każdym razie zamiast podmienić to najpierw wykasowałam pliki i wgrałam nowe i być może wykasowałam coś za dużo. Dodam że folder support jest w porządku, bo skopiowałam go z innego komputera (żeby mieć pewność że to stamtąd nic nie wykasowałam) wiec tam na pewno nie brakuje niczego. Następnie ze 2 razy już wgrywałam tą nakładkę i nic. We właściwościach pisze to wersja 3.1 i ze został loadowany pomyślnie ale nie działa :sad: Co jedynie ten error sie pojawia którego nie było wcześniej. Pozdrawiam Edited April 8, 2014 by justyha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Witam Proszę pominąć uruchamianie jako administrator i przez polecenie _appload załadować wszystkie lispy Profilka z katalogu Support i dodać do listy startowej. Powinno wszystko działać. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyha Posted April 8, 2014 Author Report Share Posted April 8, 2014 Nie ma na komputerze wydzielonych kont. Jak ładuje profilka to mam to: C:\Program Files\ZWCAD+ 2012\support\profilek.lsp loaded successfully! Command: ; error: no function definition: AUTOLOAD Command: ; error: no function definition: AUTOLOAD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 W tym przypadku oprócz pliku profilek.lsp proszę załadować pozostałe pliki - powinno działać. W załączniku zrzut. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyha Posted April 8, 2014 Author Report Share Posted April 8, 2014 Zadziało! Super bardzo dziękuje za pomoc. Choć to dziwne że się nie chciało odpalić tylko za pomocą: profilek.lsp Dziękuję bardzo! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 w profilku 3.1 nic się nie zmieniło w uruchamianiu i instalowaniu w stosunku do wersji 3.0 wczytanie wszystkich plików z rozszerzeniem lsp do autostartu rozwiąże sprawę ale nie po to jest funkcja AUTOLOAD w Zwcadzie aby z niej nie korzystać i ładować w pamięć od razu całą nakłądkę do każdego pliku dwg podejrzewam że w katalogu SUPPORT był plik "ZWCAD2012.lsp" lub "ZWCAD2012doc.lsp" który został skasowany i dlatego nie działa funkcja autoload (funkcja autoload nie działała też poprawnie w jednej z początkowych wersji zwcad+2012, czy zwcad jest aktualny?) gdyby były problemy z profilkiem to proszę o kontakt telefoniczny, chętnie pomogę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muctar Posted September 11, 2017 Report Share Posted September 11, 2017 Zainstalowałem profilka na ZWCAD 2012 wersja profesjonalna zgodnie z instrukcją. Odpaliłem ZWCADa jako administrator, wgrałem wszystkie Lispy, i po wpisaniu w pasku poleceń 'profilek' pojawił się komunikat: 'nazwa menu , lub . pusto:' po zatwierdzeniu enterem, pojawia sie komunikat: 'nie znaleziono pliku .mnu' Czy ktoś miał taki problem? jak go rozwiązać? muctar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Witam W wersji ZWCAD 2012 pliki Profilka powinny być w katalogu głównym programu. Proszę uruchomić ZWCAD jako administrator przez prawy przycisk myszy, załadować tylko profilek.lsp i wpisać polecenie profilek. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muctar Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 pawmal, dziekuje ci za cenne informacje. Wszystko działa ;-) Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts