Vernum 2014.01.23 (19492) - import profilu *.arg niemożliwe


Martin_S
 Share

Recommended Posts

No tak ... ja próbowałem update profilu z vernum 2014.01.09(18603) na 2014,01,23 (19492) i na tym sie sypneło, natomiast update 17150->17416->18603 przechodził. Wynika z tego , że betatestują SP2 w kawałkach :)

 

Tools - Options   zakładka Profiles -> Export ..no domyslne pliki proflu mają rozszerzenie *.arg , zipa nie widziałem

Edited by Martin_S
Link to comment
Share on other sites

Witam

@Zenon Wiertara

Sprawdzanie aktualizacji jest od wersji ZWCAD+2014 z dnia 25.10.2013r. i powinno działać.

 

@Martin_S

W ZWCAD+2014 jest wbudowana migracja ustawień niestandardowych, a dostępna jest w menu Start->Programy->ZWSoft->ZWCAD+ 2014

 

post-325-0-55409600-1390905731_thumb.png

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

To nie działające sprawdzanie aktualizacji to mały pikuś ale teraz zauważyłem że program dubluje mi linie i to już zaczyna naprawdę być denerwujące.. Po kilku operacjach okazuje się że ni stąd ni zowąd pod wrysowanymi przez mnie liniami znajdują się inne linie. Najczęściej ten babol wyskakuje przy użyciu komendy utnij, chociaż to też nie jest reguła

Edited by Zenon Wiertara
Link to comment
Share on other sites

Witam!

Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to  nagminne).

Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch niedziałających u mnie funkcji:

- połącz linie _JOINL

- odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x)

Czy można jakoś temu zaradzić?

Edited by Zenon Wiertara
Link to comment
Share on other sites

Witam!

Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to  nagminne).

Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch niedziałających u mnie funkcji:

- połącz linie _JOINL

- odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x)

Czy można jakoś temu zaradzić?

 

Polecenie _JOINL (połącz linie) nie działa w polskiej wersji językowej ZwCAD+ 2014. Doraźnie można posługiwać się zastępczo poleceniem  _FILLET (zaokrąglenie) ustawiając wartość promienia na 0 (zero).

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Witam!

Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to  nagminne).

Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch niedziałających u mnie funkcji:

- połącz linie _JOINL

- odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x)

Czy można jakoś temu zaradzić?

Teraz juz wiem kiedy wystepuje u mnie problem dublujacych sie lini (a w zasadzie tworzenia nowych niechcianych). Wystarczy przesunąć linie przy pomocy uchwytów i przytrzymać shift (ja go używam w celu naprowadzania do poziomu i pionu). Czy to jest kwestia wylaczenia jakiejś opcji czy błąd?

Link to comment
Share on other sites

Witam

Chodziło mi o podwójne kliknięcie w miejscu docelowym, oczywiście z przytrzymanym Shift.

Zaznaczam element, chwytam za uchwyt, naciskam Shift i kopiuję element przez kliknięcia w rysunku. Jeśli dwa razy kliknę w to samo miejsce to element będzie zduplikowany. Proszę o weryfikację tego.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share