Martin_S Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Wyskakuje błąd podczas importu profilu .*arg z poprzedniej wersji. No cóż ...trzeba wszystkie nakładki i ustawienia wprowadzić ponownie, wyeksportować plik *.arg i ten aktualny profil na bazie vernum 2014.01.23 (19492) można już importować Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Nie wiem czy to o to chodzi ale ja swoje ustawienia przenioslem z wersji poprzedniej za pomocą ZW Migrator, tylko że pracuje na polskiej wersji. Zreszta nieważne bo ja mam wersje październikową:) Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Zenon Wiertara Cytuj
Martin_S Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 ok. prosze coś wiecej opisać, co to za ZW MIGRATOR. ? Przewaznie uzywałem eksport/import profili na plikach *.arg Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Pewnie o tym samym mówimy, czyli o Migracji ustawień niestandartowych, tylko że te wyeksportowane pliki są spakowane zipem, ja tam żadnego rozszerzenie .arg nie widze Cytuj
Martin_S Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) No tak ... ja próbowałem update profilu z vernum 2014.01.09(18603) na 2014,01,23 (19492) i na tym sie sypneło, natomiast update 17150->17416->18603 przechodził. Wynika z tego , że betatestują SP2 w kawałkach :) Tools - Options zakładka Profiles -> Export ..no domyslne pliki proflu mają rozszerzenie *.arg , zipa nie widziałem Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Martin_S Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Aha, a to jednak inny sposób A przy okazji zapytam czy działa Panu sprawdzanie aktualizacji? Bo mi za każdym razem się wywala Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Zenon Wiertara Cytuj
Martin_S Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Widocznie poprawiono chyba , mam nadzieje ze SP2 bedzie juz "ogarniete" pod wzgledem uaktualniania (stąd duza liczba "październikowych wersji" 17150, 17416. 18603, 19492) Cytuj
pawmal Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam @Zenon Wiertara Sprawdzanie aktualizacji jest od wersji ZWCAD+2014 z dnia 25.10.2013r. i powinno działać. @Martin_S W ZWCAD+2014 jest wbudowana migracja ustawień niestandardowych, a dostępna jest w menu Start->Programy->ZWSoft->ZWCAD+ 2014 Pozdrawiam Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Posiadam wersje vernum = "2013.10.31(17416)". Przy sprawdzaniu aktualizacji pojawia się komunikat" " Program ZwUpdHost Exe przestał działać" Cytuj
Martin_S Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Przy ZWCAD ARCHITECTURE ENU i PLK SP1 2014+ o vernum = "2013.10.31(17416)" także mam komunikat" " Program ZwUpdHost Exe przestał działać" , wiec 17416 nie ma tego poprawione chyba. W gołym ZWCAD 2014+ o VERNUM = "2014.01.23(19492)" jest ok Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) To nie działające sprawdzanie aktualizacji to mały pikuś ale teraz zauważyłem że program dubluje mi linie i to już zaczyna naprawdę być denerwujące.. Po kilku operacjach okazuje się że ni stąd ni zowąd pod wrysowanymi przez mnie liniami znajdują się inne linie. Najczęściej ten babol wyskakuje przy użyciu komendy utnij, chociaż to też nie jest reguła Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Zenon Wiertara Cytuj
pawmal Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam W ZWCAD są takie polecenia jak overkill i deldupl, które można wykorzystać do usunięcia zduplikowanych linii. Natomiast proszę sprawdzić czy po skopiowaniu obiektów do nowego rysunku pojawi się problem z "nowymi" duplikatami. Pozdrawiam Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Witam! Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to nagminne). Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch niedziałających u mnie funkcji: - połącz linie _JOINL - odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x) Czy można jakoś temu zaradzić? Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Zenon Wiertara Cytuj
Roald Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam! Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to nagminne). Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch niedziałających u mnie funkcji: - połącz linie _JOINL - odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x) Czy można jakoś temu zaradzić? Polecenie _JOINL (połącz linie) nie działa w polskiej wersji językowej ZwCAD+ 2014. Doraźnie można posługiwać się zastępczo poleceniem _FILLET (zaokrąglenie) ustawiając wartość promienia na 0 (zero). Pozdrawiam Cytuj
pawmal Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Witam Problem z joinl w polskiej wersji językowej i problem z odstępm tekstu został przekazany do producenta. Tak jak napisał @Roald, do połączenia linii można wykorzystać _fillet z ustawieniem promienia na 0. Pozdrawiam Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Faktycznie polecenie _fillet poniekąd załatwia sprawe. Dziękuje za odpowiedź Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Witam! Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to nagminne). Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch niedziałających u mnie funkcji: - połącz linie _JOINL - odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x) Czy można jakoś temu zaradzić? Teraz juz wiem kiedy wystepuje u mnie problem dublujacych sie lini (a w zasadzie tworzenia nowych niechcianych). Wystarczy przesunąć linie przy pomocy uchwytów i przytrzymać shift (ja go używam w celu naprowadzania do poziomu i pionu). Czy to jest kwestia wylaczenia jakiejś opcji czy błąd? Cytuj
pawmal Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Witam Wydaje mi się, że to zduplikowanie linii może się wziąć z podwójnego kliknięcia w ten sam uchwyt podczas kopiowania. Pozdrawiam Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 To nie jest kwiestia podwójnego klikniecia w uchwyt, można kilkać do woli a takie cuda sie nie dzieją. Kopiowanie występuje jednie przy użyciu shifta Cytuj
pawmal Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Witam Chodziło mi o podwójne kliknięcie w miejscu docelowym, oczywiście z przytrzymanym Shift. Zaznaczam element, chwytam za uchwyt, naciskam Shift i kopiuję element przez kliknięcia w rysunku. Jeśli dwa razy kliknę w to samo miejsce to element będzie zduplikowany. Proszę o weryfikację tego. Pozdrawiam Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) W miejscu docelowym klikam tylko raz. Załączyłem filmik jak to u mnie wyglada Edytowane 3 Marca 2014 przez Zenon Wiertara Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Witam Testowałem dokładnie w ten sam sposób jak pokazano na filmie i żadna linia nie została zduplikowana. Sprawdzałem to przez pojedyncze usuwanie każdej linii. Pozdrawiam Cytuj
Zenon Wiertara Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Nie wiem czy do końca sie rozumiemy, bo mi nie chodzi o to że pod tymi nowymi liniami znajdują się ich duplikaty. Chodzi mi o te poprzesuwane nowo utworzone linie. Ja chciałem tylko przesunąc istniejącą linie za pomocą uchwytu a nie utworzyć nową. Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Istotnie, działa to jak Pan napisał. Postaram się jutro napisać więcej informacji. Pozdrawiam Cytuj
Martin_S Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 to mi sie kojarzy z MS OFFICE gdzie przy przyciśniętym Ctrl obiekty się kopiują podczas przesuwania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi