Vernum 2014.01.23 (19492) - import profilu *.arg niemożliwe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyskakuje błąd podczas importu profilu .*arg z poprzedniej wersji.

post-140-0-00044100-1390811092_thumb.jpg

No cóż ...trzeba wszystkie nakładki i ustawienia wprowadzić ponownie, wyeksportować plik *.arg i ten aktualny profil na bazie

vernum 2014.01.23 (19492) można już importować
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to o to chodzi ale ja swoje ustawienia przenioslem z wersji poprzedniej za pomocą ZW Migrator, tylko że pracuje na polskiej wersji. 

Zreszta nieważne bo ja mam wersje październikową:)

Edytowane przez Zenon Wiertara
Opublikowano (edytowane)

No tak ... ja próbowałem update profilu z vernum 2014.01.09(18603) na 2014,01,23 (19492) i na tym sie sypneło, natomiast update 17150->17416->18603 przechodził. Wynika z tego , że betatestują SP2 w kawałkach :)

Tools - Options   zakładka Profiles -> Export ..no domyslne pliki proflu mają rozszerzenie *.arg , zipa nie widziałem

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Witam

@Zenon Wiertara

Sprawdzanie aktualizacji jest od wersji ZWCAD+2014 z dnia 25.10.2013r. i powinno działać.

@Martin_S

W ZWCAD+2014 jest wbudowana migracja ustawień niestandardowych, a dostępna jest w menu Start->Programy->ZWSoft->ZWCAD+ 2014

post-325-0-55409600-1390905731_thumb.png

Pozdrawiam

Opublikowano

Przy ZWCAD ARCHITECTURE ENU i PLK SP1 2014+ o vernum = "2013.10.31(17416)" także mam komunikat" " Program ZwUpdHost Exe przestał działać" , wiec 17416 nie ma tego poprawione chyba. W gołym ZWCAD 2014+ o VERNUM = "2014.01.23(19492)" jest ok

Opublikowano (edytowane)

To nie działające sprawdzanie aktualizacji to mały pikuś ale teraz zauważyłem że program dubluje mi linie i to już zaczyna naprawdę być denerwujące.. Po kilku operacjach okazuje się że ni stąd ni zowąd pod wrysowanymi przez mnie liniami znajdują się inne linie. Najczęściej ten babol wyskakuje przy użyciu komendy utnij, chociaż to też nie jest reguła

Opublikowano

Witam

W ZWCAD są takie polecenia jak overkill i deldupl, które można wykorzystać do usunięcia zduplikowanych linii. Natomiast proszę sprawdzić czy po skopiowaniu obiektów do nowego rysunku pojawi się problem z "nowymi" duplikatami.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to  nagminne).

Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch niedziałających u mnie funkcji:

- połącz linie _JOINL

- odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x)

Czy można jakoś temu zaradzić?

Opublikowano

Witam!

Nie wiem czy to zasługa restartu systemu ale na razie duplowanie lini u mnie nie występuje (wtedy działo się to  nagminne).

- połącz linie _JOINL

- odstęp w tekście wieloliniowym ( np. ustawiam odstęp na 2.0x i przy edytowaniu niby pokazuje poprawnie natomiast po wyjściu z edycji ustawia się ponownie na 1.0x)

Polecenie _JOINL (połącz linie) nie działa w polskiej wersji językowej ZwCAD+ 2014. Doraźnie można posługiwać się zastępczo poleceniem  _FILLET (zaokrąglenie) ustawiając wartość promienia na 0 (zero).

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Problem z joinl w polskiej wersji językowej i problem z odstępm tekstu został przekazany do producenta. Tak jak napisał @Roald, do połączenia linii można wykorzystać _fillet z ustawieniem promienia na 0.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

- połącz linie _JOINL

Teraz juz wiem kiedy wystepuje u mnie problem dublujacych sie lini (a w zasadzie tworzenia nowych niechcianych). Wystarczy przesunąć linie przy pomocy uchwytów i przytrzymać shift (ja go używam w celu naprowadzania do poziomu i pionu). Czy to jest kwestia wylaczenia jakiejś opcji czy błąd?

Opublikowano

Witam

Chodziło mi o podwójne kliknięcie w miejscu docelowym, oczywiście z przytrzymanym Shift.

Zaznaczam element, chwytam za uchwyt, naciskam Shift i kopiuję element przez kliknięcia w rysunku. Jeśli dwa razy kliknę w to samo miejsce to element będzie zduplikowany. Proszę o weryfikację tego.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czy do końca sie rozumiemy, bo mi nie chodzi o to że pod tymi nowymi liniami znajdują się ich duplikaty. Chodzi mi o te poprzesuwane nowo utworzone linie. Ja chciałem tylko przesunąc istniejącą linie za pomocą uchwytu a nie utworzyć nową.