McArti Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 okazuje się, że w drzewie Xrefów widać wszystkie refy nawet Overlay. problem pojawia się kiedy mamy kilka poziomów refów i występują te same nazwy refów na róznych poziomach w róznych plikach (w jednych jako Attach w innych jako Overlay) otworzyłem duży projekt i patrze niamam mapy! warstwy refów są a mapy niema. uproszczony schemat tego co mam. plik |_mapa |....|_mapa1(At) |....|_mapa2(At) | |_kd |...|_mapa(Ov) |....... |_mapa1(At) |....... |_mapa2(At) | |_bitmapa ....|__mapa(Ov) ....|....|__mapa1(At) ....|....|__mapa2(At) ....|_bitmapa1 Wydaje mi się, że nie pokazywanie określonej nazwy refa typu Overlay determinuje nie pokazanie innego refa typu Atach o tej samej nazwie w innej cześci drzewa.
McArti Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 widze, że w ZwCad nie pozwala na podrefowanie pliku, który posiada refy. dostaje błąd: An error occurred while attempting to open a nested external reference. tak nie może być :-( ps. dodatkowo nie da sie zapisać poprawnie nowej ścieżki Save Path dla Xrefa ZWCad zapamietuje śmieci i OK jest z błędem (w ZWC2006 robi to dobrze) temat Xrefów hierarchicznych wydaje mi się nieskutecznie zaimplementowany.
McArti Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Minął rok. Wersja 2009 wydana, a refy jak źle działają, tak źle działają dalej. Wstyd straszny, bo ArCADia i * mają to zrobione dobrze od kilku lat! Odnosze wrażenie, że albo ci chińczycy nie wiedzą wogóle o co chodzi i jak to ma działać, albo mają tak źle napisaną od podstaw obsługe bloków, że poprawnie nieda sie tego zaimplementować.
Rekomendowane odpowiedzi