root65 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Witam Dwa pytania: 1. W wersji ZWCAD+ SP2 nie działa mi polecenie "dview". Pojawia się komunikat "Nieznane polecenie". Podobnie było przy ładowaniu nakładki Tools. Nie działało polecenie "menuload" - musiałem korzystać z paska menu narzędzia. Może trzeba wpisywać przed poleceniem jakieś przedrostki lub znaki specjalne? 2. Co się stało z kalkulatorem z wcześniejszych wersji? Tak fajnie można było go zadokować z boku np. z paskiem właściwości. Teraz nie mogę go odnaleźć. Pozdrawiam Cytuj
pawmal Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Witam W polskiej wersji językowej ZWCAD+, należy wpisywać polecenia w języku polskim lub angielskie z podkreśleniem na początku np. _menuload lub (menuwczytaj). Kalulator oraz polecenie _dview nie jest obsługiwane w obecnej wersji. Obrót widoku w rzutni można wykonać wpisując LUW->Z->np. 90 oraz użyć funkcji PLAN->Bieżący. Pozdrawiam Cytuj
root65 Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Najbardziej chodziło mi o obrót w rzutni. Dzięki za podpowiedź. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi