amp.elektro Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) Witam Mam koleją niedogodność związaną z nową wersją ZWCAD+ 2012. vernum "2012.12.14(8707)" Problem dotytczy wielolini odniesienia. W istniejącej już linii zawierającej tekst, dodanie kolejnej linii skutkuje dodaniem linii ale w domyślnym kolorze (tutaj biały - 7). Nie przejmuje ona koloru obiektu (w tym wapdku było ustawienie "jak warstwa"). Odnośnik zmienia swój kolor dopiero po zmianie koloru całego obiektu na konkretny kolor (zmiana: "jak warstwa->zielony"). Sama funkcja dodawania/kasowania dodatkowych linii mogła by też działać inaczej. Chodzi o sytuacje gdy mamy zaznaczony odnośnik i chcemy dodać/usunąć jedną/kilka linii. Po wybraniu żadanej funkcji obiekt jest automatycznie odznaczony i trzeba go ponownie wybierać. Funkcja zwyczajnie nie przejmuje wcześniejszego zaznaczenia. Pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2013 przez amp.elektro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam Dziekuję za informację. Myślę, że problem ten jest spowodowany rodzajem strzałki. Problem nie występuje, gdy użyta jest strzałka "zamknięta wypełniona". Przekażemy informację do producenta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp.elektro Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam Problem nie dotyczy tylko podstawowej zamkniętej strzałki wypełnionej. Każde inne zakończenie powoduje zmianę koloru. Kiedy można się spodziewać kolejnej wersji z poprawkami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam Z tego co sprawdziłem nie ma problemu ze strzałką wypełnioną. Kolejnej wersji z poprawkami spodziewamy się za 3 tygodnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi