itz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam forumowiczów. Od paru dni użytkuje ZWCAD+ STD + XP PROF. Nurtuje mnie strasznie problem z drukowaniem. Tworze dwa style wydruków (czarnobiały i kolorowy) i rzeczywiście gdy operuje na tym samym rysunku , mam możliwość wyboru dwóch stylów wydruku, tu jest ok. Natomiast gdy tworze nowy rysunek, od nowa muszę dodawać style wydruku, lub wskazac poprzez import poprzedni rysunek , gdzie fukcjonują style i wtedy te style importują się do nowego rysunku. Jak dodać to na stałe ? Mam ponad 30 projektów na komputerze, na których obecnie pracuje i dla każdego rysunku muszę z ręki dodawać style wydruku.
AeM-Projekt Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 U mnie to działa dobrze. Utworzyłem nowy styl wydruku, zapisałem rysunek i zamknąłem. Po czym otworzyłem nowy rysunek i bez problemu mogę wczytać styl, który utworzyłem wcześniej. Pozdrawiam
gruzin Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 ITZ, gdzie zapisujesz utworzone pliki styli wydruku?
itz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Styl wydruku zapisuje mi sie gdzieś domyślnie, a gdzieś on powinień być na sztywno wrzucony ? Mogę prosić ewentualnie o screen-a gdzie to sie ustawia, bo juz zgłupiałem. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez itz
AeM-Projekt Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\ZWSoft\ZWCAD\2012\pl-PL\Printstyle Domyślnie jest to plik ukryty. Pozdrawiam
gruzin Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Miejsce domyślnego zapisywania stylów wydruku znajduje się w miejscu oznaczonym na załączonym obrazku
itz Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Niestety dalej nie chce mi poprawnie używać zapisanych ustawień drukowania. Cały czas robie import dla nowych dokumentów. Nie podpowiada tych samych parametrów dla nowego rysunku. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez itz
AeM-Projekt Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 A przejdz do zakładki Papier i tam spróbuj wybrać odpowiedni styl wydruku.
Rekomendowane odpowiedzi