Marcin Grzelakowski Opublikowano wczoraj o 12:34 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:34 Dzień dobry. Szukając odpowiedzi na moje pytania natrafiłem na Państwa forum. jakiś rok temu wybudowałem halę pod usługi auto-spa. Kupiłem sporo sprzętu. Między innymi podnośniki nożycowe. Pomyślałem podnośnik jak podnośnik. Ale czytając specyfikację okazuje się że montaż podnośnika na betonie 15 cm- wymagane. ja mam płytę betonową zbrojoną ok 30cm, styropian ok 7 cm i wylewka z płytkami ok 10 cm. Druga rzecz to sama hala i jej wysokość. na wjeździe ok 3 m wysokości do 4 m przy froncie hali. I tam w specyfikacji podnośnika napisano iż budynek minimum 4 m wysokości. I tak nie czytając specyfikacji podnośnika a budując halę zakupiłem w ciemno. nie potrzebuję aż tak wysoko podnosić aut do detailingu. Czy jest jakieś wyjście żeby zgodnie z prawem mona było to zamontować i użytkować? Czy po prostu podnośniki do odsprzedania? Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi