Martin_S Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 wersja 2022 i 2024 zainspirowała mnie do pokombinowania by powstała możliwość tworzenia PDF 3D do np. konstrukcji żelbetowych PDF 3D jest interaktywny RC-dynamic-3D-VER1.pdf bloki dynamiczne 3d : na przykładzie prętów kodowanych 00 i 21. narzędzie cad np. architecture 2022 i inne mozna uzywac od autocada 2007, mozna zamienic na flexiblock , ale to "bilet w 1 strone" 😉 , experyment po ok. 9 latach czekania katarzyna.bober i alf 1 1
Martin_S Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 wspomnienia 😉 jak ten cas poleciał
Martin_S Opublikowano 28 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2023 Czas poleciał, stojąc w miejscu cofamy się, 9 lat minęło bez mocnych zmian, ja to widzę, konkurencja CAD, ale niskobudżetowa mocno ciśnie, revitowe itp. odleciały w "kosmos" .... cel bliski to praktyczne zastosowanie bloków dynamicznych i 3D, PDF 3D w praktycznych zastosowaniach, technologiczna możliwość wykonania danego elementu np. kolizja prętów ... uczę się tego jeszcze ... potencjał ciekawy 😉 alf 1
westwinnd Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia W dniu 28.12.2023 o 11:51, Martin_S napisał: Czas poleciał, stojąc w miejscu cofamy się, 9 lat minęło bez mocnych zmian, ja to widzę, konkurencja CAD, ale niskobudżetowa mocno ciśnie, revitowe itp. odleciały w "kosmos" .... cel bliski to praktyczne zastosowanie bloków dynamicznych i 3D, PDF 3D w praktycznych zastosowaniach, technologiczna możliwość wykonania danego elementu np. kolizja prętów ... uczę się tego jeszcze ... potencjał ciekawy 😉 Łatwiej to zrobić po prostu w ARX, bez Lispa. Napisanie funkcji kolizji dwóch obiektów 3d w Lispie jest nietrywialne, wręcz trudne.
Rekomendowane odpowiedzi