KBR Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Mam problem z wydrukiem rastrów, nie zależnie czy są wewnątrz bloku, czy wstawione w modelu, czy w papierze. W przestrzeni papieru drukuje tylko obwiednie w modelu nic nie drukuję . Rastry są małe tylko logo. Mam ZWCAD architektural 2017 Czy ktoś może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 od poczatku wersji 2013 nie mialem problemow, wydruk do pdf np. nie pomaga? KBR wstaw tu dwg to zobacze 😉 najepiej skorzystac z polecenia: etransmit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Czy obrazy są przycięte? Czy nie ma włączonej opcji ukrywania obiektów w oknie Ctrl+P albo włączonego jakiegoś stylu wizualnego? Proszę sprawdzić czy obrazy drukują się z modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Żaden z piklów się nie drukuje, ani w papierze ani w modelu. Pewnie mam coś źle ustawione. logoPGW.tiff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Nie mam problemów z wydrukiem tego rastra. Proszę go wstawić na zupełnie nowym pliku i sprawdzić wydruk. Być może jest dodany na warstwie, która ma nie jest drukowana. Jak wygląda podgląd wydruku? Inne rastry się drukują? W razie trudności proszę przesłać rysunek wraz z tym rastrem na pomoc@zwcad.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi. Sprawdziłem jeszcze raz, jeżeli ustawię jako drukarkę "Microsoft print do PDF" to są drukowane rastry. Jednak jeżeli ustawie DWG to PDF.pc5 to nie. W Microsoft nie ma chyba możliwości ustawienia dowolnego formatu papieru więc odpada. Ps. na podglądzie wszystkie rastry są widoczne. Edytowane 13 Lutego 2023 przez KBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Można ewentualnie doinstalować pdfCreator i sprawdzić też niestandardowy wydruk jak niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Chyba tak zrobię miałem ten program, ale teraz nie mogę instalować programów bez administratora. Co prawda chyba musiałem odznaczać Plot object lineweights lub Plot with plot styles, nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi