metiu Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Witam Przygotowuje się do migracji do ZWCAD 2023 i robię porządek w moich ustawieniach. Chciałbym ustawić żeby po wybraniu wymiaru i wciśnięciu prawego klawisza myszy w pokazanym poniżej menu: pojawiło mi się taka lista stylów wymiarów, które aktualnie są użyte w pliku: Czy jest to możliwe do wykonania? Sam "styl wymiarowania" można dodać oczywiście bez problemów, ale mi zależy na tym, by powiedzmy nad "odwróć strzałkę" (na zdjęciu powyżej) zrobić menu rozwijalne (jak np. "dokładność" ze zdjęcia powyżej), z którego mógłbym wybrać styl. Będę wdzięczny za sugestię. pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Witam, sądzę, że tę Kontrolę stylów wymiarowania, która jest listowana w pasku narzędzi Style należałoby opakować w funkcję i wtedy podpiąć do menu w cui- podobnie jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 13 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 To niestety przekracza mój poziom zrozumienia programu - miałem cichą nadzieję, że uda się to zrobić w miarę łatwy sposób 😉 No nic - póki co będzie co będzie, a może z czasem pojawi się jakaś łatwiejsza opcja. MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi