hose2001 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Witam, a dzisiaj przytrafiło mi się coś takiego. Klikając w plik dwg ZWCAD zaczyna go otwierać i się zawiesza. Gdy otworzę najpierw ZWCAD i potem opcją otwórz wskażę ten sam plik dwg to program go otwiera normalnie. Próbowałem już zresetować profil, a nawet odinstalowałem ZWCAD usunąłem pliki i wpisy w rejestrze ( te co widziałem) oraz w appData i ponowna instalacja nic nie pomogła dalej to samo. %temp% wyczyściłem. Nie ma znaczenia jaki to plik dwg utworzyłem nowy z narysowanym jednym prostokątem i dzieje się tak samo. Między czasie nie instalowałem nowego oprogramowania. ZWCAD PRO w najnowszej aktualizacji. Znalazłęm rozwiązanie z 2011 ze zmianą nazwy z ZWCAD.exe na ZWCAD2.exe ale niestety inne moduły są powiązane z nazwą i program się nie uruchamia wywalając błąd o nieprawidłowej instalacji... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Witam, Proszę w opcjach, zakładka Ustawienia użytkownika, nast. przycisk Ukryj ustawiania wiadomości, zaznaczyć Ponowne skojarzenie plików DWG z ZWCAD. lub usunąć wpisy w rejestrze - jak poniżej i ponownie skojarzyć DWG z ZWCAD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose2001 Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Witam, dziękuję za odpowiedź, zrobiłem to co powyższe również w rejestrach. Co ciekawe zadziałało jednorazowo (usuwałem wpisy dwukrotnie i taki sam efekt). Potem otwierając ten sam plik robi się dokładnie tak samo jak wcześniej czyli otwiera ZWCAD i zawiesza tak jakby w połowie ładowania menu. Dokładnie na tym się zatrzymuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Proszę jeszcze wykonać reset profilu. Jeśli to nie pomoże, to proszę o mail na pomoc@zwcad.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi