radmis Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Witam, Mam problem z wydrukiem linii przerywanych, w ZWTraffic ustawiłem skalę 1:1000, cały rysunek jest w skali 1:1, jednostka metr, przy wydruku rysunku w skali 1:1000 jest ok, jednak zmieniając skalę wydruku w arkuszu na 1:500 (przy 1:1000 jest to mało czytelne) linie się przeskalowują... , linia na 1 rys ma 5m i wygląda ok, jednak na 2 rys długość ta sama i skala wydruku 1:500, inne jak linie jak widać też się zmieniają, jednak nie mają żadnego znaczenia, czy można to jakoś zmienić? aby wydruk w skali 1:500 był poprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Dzień dobry, proszę nie skalować rzutni (rzutnia w skali 1:1). Skalować należy wydruk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmis Opublikowano 23 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Witam Nie do końca rozumiem, rzutnię ustawiam 1:1 czyli skala 1:1000 a gdzie mam przeskalować wydruk, rysując ramki w modelu?, zawsze drukowałem z arkusza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Edytowane 23 Września 2019 przez Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Ramkę wydruku ustawiamy na 1/2 (x2 przy wydruku) wstawiamy arkusz w skali 1:1 przy wydruku zaznaczamy skalę 2:1 i mamy na wydruku skalę 1:500, jeżeli arkusz był w skali 1:1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmis Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Przetestuję, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi