montek Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Pomimo ustawienia imageframe na 0 na wydrukach pojawia się ramka wokół wstawionego rastra. często składam podkład z geotiffów i nie mogą się drukować linie po obrysie wstawionych "obrazków" Co gorsza często drukowane są linie tylko na jednej krawędzi losowo zmiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 U mnie od dłuższego czasu pomaga (niestety nie zawsze) dodatkowe przycinanie krawędzi wstawionego obrazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 znam ten sposób i korzystam do wklejania klauzul, a przy składaniu podkładu z kliku rastrów nie da się tego wykorzystać. przez dłuższy czas myślałem, że to ogólny błąd klonów AC, po testowałem inne klony nie mają z tym problemu to jest to ewidentny błąd Zwcada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Witam Na jakim vernum pojawia się problem? Sprawdziłem u siebie na plikach png na wersji z 18.09.2017r. i jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) vernum = "2017.09.18(21849)_x64" na podglądzie jest ok zrobiłem test i fizycznie wydruk na papierze jest drukowana linia z prawej strony. skan jest słaby, ale można zauważyć gdzie się kończy wstawiony obraz linie niebieskie nie dochodzą do dolnej krawędzi. Edytowane 29 Września 2017 przez montek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi