Denarek Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Dlaczego tak się zdarza, że po utworzeniu bloku nie mogę go edytować? Co zrobić, aby poprawnie można byłoby go edytować? Dodam, że rozbicie go i zdefiniowanie na nowo nie pomaga. Edytowane 19 Maja 2017 przez Denarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Witam Rozumiem, że problem jest w konkretnym pliku? Być może jakieś elementy znajdują się na warstwie zablokowanej... Proszę po rozbiciu sprawdzić na jakich warstwach znajdują się elementy. Mogę prosić o przykład na pomoc@zwcad.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denarek Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Wszystkie warstwy są odblokowane. Ten problem pojawia się czasami dopiero po bardzo długim czasie pracy na jednym pliku. Co dziwne, inne bloki mogę edytować. W tym konkretnym przypadku pomogło otwarcie rysunku z opcją "Napraw". Denerwujące jest to, że długo pracuję na jednym pliku, ciągle tworzę i działam na blokach i dopiero w pewnym momencie pojawia się problem z edycją nowostworzonego bloku. Program go nie otwiera i wywala zaznaczony komunikat. We wcześniejszych przypadkach nic nie pomagało.Pomogło np. otwarcie innym programem, zapisanie go i następnie powrót do ZwCad Mechanical. Co oznacza uwaga zaznaczona na printscreenie kolorem czerwonym ? Co może być przyczyną takiego komunikatu ? W tej chwili wszystko znowu działa. Jeśli pojawi się taki przypadek znowu - to podeślę. Edytowane 19 Maja 2017 przez Denarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Ciężko jednoznacznie stwierdzić przyczynę problemu po tym komunikacie. Według mnie mógł wystąpić problem z definicją bloku. W jakim formacie zapisywany jest rysunek? Proponuję zapis do dwg2010 i korzystać z polecenia purge do czyszczenia rysunku z nieużywanych elementów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denarek Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Na pomoc@zwcad.pl poszedł przykład bloku, do którego nie mogę podłączyć innych bloków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam OK, dziękuję. Sprawdzimy i odpowiemy na mail. Proszę o cierpliwość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi