tony Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 witam, pracuje na zwcadzie 2012 professional i mam problem z otwieraniem domyślnym plików dwg z poziomu pulpitu czy folderów, inne formaty jak dxf otwiera kiedy prosi mnie wybranie programu do otwarcia to go wybieram lecz go nie zatwierdza , pliki dwg mogę otworzyć dopiero w zwcadzie funkcją otwórz , czy jest jakieś rozwiązanie ? Cytuj
pawmal Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Witam Proszę spróbować kliknąć prawym przyciskiem myszy na pliku dwg, wybrać z menu Otwórz za pomocą i wskazać bezpośrednio plik zwcad.exe w miejscu w którym został zainstalowany. Pozdrawiam Cytuj
tony Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 ta możliwość też już została wykorzystana, po wybraniu programu nie wykrywa go dalej i proponuje jedynie notatnik Cytuj
tony Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 naprawde nikt nie wie jak to naprawić ? Cytuj
pawmal Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam Proszę zmienić nazwę pliku zwcad.exe na zwcad2.exe w lokalizacji C:\Program Files (x86)\ZWCAD 2012 Plk i na pliku dwg kliknąć prawym przyciskiem myszy Otwórz za pomocą oraz wskazać bezpośrednio plik zwcad2.exe. Po tej czynności proszę jeszcze w skrócie na pulpicie zmienić Element docelowy analogicznie na ...\zwcad2.exe. Pozdrawiam tony 1 Cytuj
tony Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 pomogło , dziękuję za pomoc Cytuj
tony Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 choć teraz jest jeszcze jeden problem, każdy plik jaki otwieram otwiera sie w oddzielnym oknie , jest jakaś możliwość żeby i to naprawić ? Cytuj
pawmal Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Witam Proszę spróbować jeszcze raz wybrać program do otwierania plików dwg "Otwórz za pomocą" i wybrać program na liście, a jeśli go nie ma, to bezpośrednio z pliku zwcad2.exe, a następnie ten program powinien być dostępny już na liście programów. Przy wyborze programu z listy za drugim razem powinno zadziałać chociaż nie jest to reguła. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi