lukasz215a Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Czy jest jakiś moduł lub lisp do zwcada ułatwiający projektowanie niwelety (przekroju poodłużnego) drogi. Chodzi o coś takiego co po wprowadzeniu łamanej linii pozwoli na wpisywanie łuków o zadanym promieniu i przeliczałoby rzędne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 (edited) Coś takiego właśnie tworzę. Wersję testową wysłałem na priv. Edited October 4, 2015 by gruzin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted December 19, 2015 Author Report Share Posted December 19, 2015 Jak tam postępy w sprawie programu do niwelety? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 łuki pionowe już skończyłem. teraz zajmę się łukami poziomymi oraz bardziej intuicyjnym przenoszeniem danych z mapy na profil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawcyk Posted January 3, 2017 Report Share Posted January 3, 2017 czekam i czekam.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Oj, jakoś ostatnio brak czasu na dodatkowe zajęcia. Ale trochę mnie Pan zawstydził i się ruszyłem. Do oficjalnego Profilka dodałem moje narzędzia do tworzenia profili drogowych. Jedno biuro drogowe z tego korzysta w ramach testowania i ostatnio mnie nie naciska na poprawki więc trochę ostatnio utknąłem w miejscu. Teraz wrzucam to do oficjalnej wersji Profilka więc może więcej osób będzie zgłaszać uwagi i propozycje rozwoju. Do weekendu umieszczę opis działania nowych poleceń na stronie. Do ściągnięcia na http://www.instalacjesanitarne.com/profilek_profilek/pobierz/ Wersja oficjalna jest na inny_cada ale na Zwcadzie 2015+ również powinna działać. Na Zwcadzie 2017 niektóre polecenia nie działają jeszcze prawidłowo. Mam nadzieję że uda mi się w kolejnych wersjach Zwcada 2017 uruchomić wszystko. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts