Rozbijanie bloków po użyciu funkcji ATTIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaką posiada Pan kompilację programu? Proszę o podanie vernum przez wpisanie tego polecenia w pasku poleceń.

Z tego co sprawdziłem na wersji ZWCAD+ 2015 z dnia 27.11.2014r., to zarówno funkcja ATTIN jak i ATTOUT działa poprawnie. Jeśli w rysunku znajdują się bloki z atrybutami, to po uruchomieniu polecenia ATTOUT wystarczy wybrać blok, aby zapisać atrybuty do pliku tekstowego. Podobnie postępujemy z importem atrybutów, potrzeba wskazać wcześniej wyeksportowany plik, aby dokonać importu. Blok u mnie nie został rozbity.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam wersję z 27.11.2015. Gdy zaznaczę wiele bloków poleceniem QSELECT to nie zostaną wyeksportowane jeśli ich nie zgrupuje. W autocadzie nie trzeba grupować. Przy użyciu ATTIN na blokach dynamicznych zostają rozbite, atrybuty są oddzielnie i nie przesuwają się razem z blokiem.

Opublikowano

Witam

W ZWCAD funkcja ATTOUT wymaga wskazania obiektów po uruchomieniu polecenia. Jeśli bloki są z atrybutami, to nie powinno mieć znaczenia czy są zgrupowane. Może Pan umieścić przykładowy blok, który po imporcie ulega rozbiciu?

Pozdrawiam