Pavlos Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Co zrobić żeby ZWCAD nie rozbijał bloków po wczytaniu ich atrybutów polecenieum ATTIN? Czemu funkcja ATTOUT nie działa jeśli nie zgrupuje się bloków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam Jaką posiada Pan kompilację programu? Proszę o podanie vernum przez wpisanie tego polecenia w pasku poleceń. Z tego co sprawdziłem na wersji ZWCAD+ 2015 z dnia 27.11.2014r., to zarówno funkcja ATTIN jak i ATTOUT działa poprawnie. Jeśli w rysunku znajdują się bloki z atrybutami, to po uruchomieniu polecenia ATTOUT wystarczy wybrać blok, aby zapisać atrybuty do pliku tekstowego. Podobnie postępujemy z importem atrybutów, potrzeba wskazać wcześniej wyeksportowany plik, aby dokonać importu. Blok u mnie nie został rozbity. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlos Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Mam wersję z 27.11.2015. Gdy zaznaczę wiele bloków poleceniem QSELECT to nie zostaną wyeksportowane jeśli ich nie zgrupuje. W autocadzie nie trzeba grupować. Przy użyciu ATTIN na blokach dynamicznych zostają rozbite, atrybuty są oddzielnie i nie przesuwają się razem z blokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Witam W ZWCAD funkcja ATTOUT wymaga wskazania obiektów po uruchomieniu polecenia. Jeśli bloki są z atrybutami, to nie powinno mieć znaczenia czy są zgrupowane. Może Pan umieścić przykładowy blok, który po imporcie ulega rozbiciu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlos Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 No i tutaj jest problem, bo polecenie QSELECT nie działa po wybraniu polecenia ATTOUT więc jak inaczej wybrać np. 400 bloków na raz ? http://chomikuj.pl/Pawelz2910/Blok/_rura_oslonowa_opis,4552868770.dwg plik z blokiem ulegajacym rozbiciu (na chomiku ale z ustawiłem, że można ściągnąć bez konta i bez transferu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam Prawdopodobnie folder w którym umieszczony jest plik jest zabezpieczony hasłem. Proszę o przesłanie go w prywatnej wiadomości lub bezpośrednio na pomoc@dobrycad.pl Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlos Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie zauważyłem, że się dodało. Już powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi