pop3k1 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam, przy rysowaniu linii, mierzeniu, przesuwaniu, kopiowaniu i innych funkcjach autocada bardzo pomocne były opisy przy kursorze jak na rysunku, tej opcji nie można znaleźć w zwcad+ 2015. Da się jakoś to włączyć? Wszelkimi sposobami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam Przy włączonym śledzeniu biegunowym możliwe jest wyświetlanie przy kursorze długości i kąta.Śledzenie biegunowe można włączyć przez F10. Natomiast ustawienia przyrostu kąta można dopasować po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na czwartej ikonie na pasku stanu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop3k1 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam Przy włączonym śledzeniu biegunowym możliwe jest wyświetlanie przy kursorze długości i kąta.Śledzenie biegunowe można włączyć przez F10. Natomiast ustawienia przyrostu kąta można dopasować po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na czwartej ikonie na pasku stanu. biegun.png Pozdrawiam Witam, to nie rozwiązuje do końca problemu bo jak się wciśnie F8 automatycznie biegun się wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam Wyświetlanie informacji będzie dostępne tylko przy śledzeniu biegunowym. Obecnie nie jest jeszcze to tak obsługiwane jak w Acad. Być może taka funkcjonalność będzie wspierana w przyszłości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop3k1 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 W takim razie zapytam czy można zmodyfikować blok dynamiczny w taki sposób, aby przy jego rozciąganiu wyświetlała się całkowita jego długość (tak się działo przy śledzeniu biegunowym w AutoCad). Dla przykładu sporządziłem jeden taki blok, jest to blok dynamiczny pręta. Z listy można wybrać jego grubość, drugą opcją można go rozciągać co 5 cm, brakuje tylko określenia jego długości bez mierzenia, lub wpasowywania na stałe wymiarów. pret.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 przecież rozciągając w/w pręt jego długość to parametr o nazwie Odległość3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop3k1 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 przecież rozciągając w/w pręt jego długość to parametr o nazwie Odległość3 pręt-001.jpg Z tym, że wiąże się to z otwartym oknem właściwości na stałe a tego chciałem uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 zmierz "Linijką" - 2 rozwiązanie, p.s. nie jestem programistą, ale taką zmienną możnaby "wyczytac" jakimś lispem opisujacym taki pręt gwintowany, pisze odnosząc sie do analogii narzędzi z nakładek E-CAD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop3k1 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Sposoby są, to ja wiem, ale mi tu chodzi o szybkość pracy. Im mniej operacji przy tym wykonam tym będzie większa moja wydajność :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 to w takim razie ten blok dynamiczny jak dla mnie nie jest funkcjonalny, wymaga dodatkowego wsparcia jakąś nakładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi