phconstructions Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zainstalowałem właśnie ZWCAD Architecture z Service Packiem 1. Podobno miała się pojawić możliwość rysowania w centymetrach, ale nigdzie nie mogę znaleźć gdzie to ustawić. Dodatkowa sprawa - kiedy próbowałem wybrać w menu opcję "Znajdź aktualizację online", to program się wywalał - zarówno przed, jak i po SP1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awarch Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Witam, Jeśli chodzi o cm, to z informacji uzyskanych od producenta, mają one być dostępne w kolejnym Service Packu - SP2. Automatyczne aktualizacje niestety nie działają jeszcze w ZWCAD Architecture. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) W takim razie zgłaszam wyprzedzająco prośbę o narzędzie konwertujące obiekty w danych jednostkach na inne np. cm->mm m->mm cm->m bo bedzie problem dla branży konstrukcyjnej, gdzie generalnie modelujemy w mm (z cm sie odchodzi), a w Polsce branza architektoniczna uparcie lubi te cm a rozporządzenie z 2012r. i wzory graficzne normowe wskazują na mm. do cm nic nie mam osobiście :) Bardzo dobrze to rozwiązał GRAPHISOFT (- jest dla mnie wzorem do nasladowania w BIM bardziej niż AUTODESK lub BENTLEY) http://helpcenter.graphisoft.com/guides/archicad-calculation-guide/editing-the-calculation-database/units/ Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awarch Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dziękuję bardzo za sugestię :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi