Wolne otwieranie plików

Recommended Posts

Witam

Mamy w pracowni problem z otwieraniem plików od naszych architektów pracujących w AutoCadzie.

Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale otwarcie pliku może trwać i 5 minut a później w trakcie pracy każda regeneracja, zmiana layoutu czy włączenie lub wyłączenie warstwy trwa też irytująco długo.

Może ktoś zna przyczynę takiego problemu.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pracujemy na ZwCAD +2012 SP2

Witam

Zainstalowałem SP3 dla ZWCAD +2012 bez rezultatów, tzn niektóre pliki otwierają się bardzo długo. Załączam przykładowy.

Ten sam plik AutoCAD 2007, na tym samym komputerze, otwiera 7-10s.

Spróbowałem otworzyć używając ZWCAD +2014 SP1 try i z trudem doczekałem się otwarcia pliku.

Mam też inny malutki, tym razem, problem: przy starcie otwiera się okno z ostrzeżeniem (patrz zrzut ekranu)

Pozdrawiam  

BYD-PP-AR-R-02.dwg

Komunikat ZWCAD.pdf

Z całym szacunkiem , z ciekawości ściągnąłem ten plik i otworzyłem go

w ZWCAD ARCHITECTURE 2014+ SP1 ENU bazującym na ZWCAD 2014+ Sp1 o vernum = "2013.10.31(17416)"

otwarcie bezposrenie liczone po zatwierdzeniu czcionek np. Ikea_PB_U_PZT_1_urbanis1.shx trwało ok. 25sek (dosc spory plik)

po uzyciu _PURGE pozbyłem sie zbędnych śmieci i po zatwierdzeniu czcionek otwarcie ponowne po 12sek , ale otwiera bez problemu, za kazdym razem

post-140-0-85574100-1398873389_thumb.jpg

uzywałem laptopa z i7 i 16GB RAM - może to kwestia sprzętowa?

:)