Jacenty Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam Mamy w pracowni problem z otwieraniem plików od naszych architektów pracujących w AutoCadzie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale otwarcie pliku może trwać i 5 minut a później w trakcie pracy każda regeneracja, zmiana layoutu czy włączenie lub wyłączenie warstwy trwa też irytująco długo. Może ktoś zna przyczynę takiego problemu. Z góry dziękuję za pomoc. Pracujemy na ZwCAD +2012 SP2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 najpierw proszę uaktualnić Zwcada do wersji 2012+ SP3 http://jakicad.pl/ jak dalej będzie się długo otwierać to proszę załączyć przykładowy plik na forum. może uda się znaleźć powód takiego zachowania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 po "długim" otwarciu użyc polecenia _purge i pooczyszczać ze zbędnych "śmieci". zamknąć i otworzyc ponownie ..bedzie różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Witam Zainstalowałem SP3 dla ZWCAD +2012 bez rezultatów, tzn niektóre pliki otwierają się bardzo długo. Załączam przykładowy. Ten sam plik AutoCAD 2007, na tym samym komputerze, otwiera 7-10s. Spróbowałem otworzyć używając ZWCAD +2014 SP1 try i z trudem doczekałem się otwarcia pliku. Mam też inny malutki, tym razem, problem: przy starcie otwiera się okno z ostrzeżeniem (patrz zrzut ekranu) Pozdrawiam BYD-PP-AR-R-02.dwg Komunikat ZWCAD.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Z całym szacunkiem , z ciekawości ściągnąłem ten plik i otworzyłem go w ZWCAD ARCHITECTURE 2014+ SP1 ENU bazującym na ZWCAD 2014+ Sp1 o vernum = "2013.10.31(17416)" otwarcie bezposrenie liczone po zatwierdzeniu czcionek np. Ikea_PB_U_PZT_1_urbanis1.shx trwało ok. 25sek (dosc spory plik) po uzyciu _PURGE pozbyłem sie zbędnych śmieci i po zatwierdzeniu czcionek otwarcie ponowne po 12sek , ale otwiera bez problemu, za kazdym razem uzywałem laptopa z i7 i 16GB RAM - może to kwestia sprzętowa? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi