phconstructions Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Czy ktoś może się orientuje jak narysować schody zabiegowe prostokątne? W opcjach znalazłem tylko schody zabiegowe, ale po łuku. Potrzebuję narysować schody wyglądające jak dwubiegowe, ale połowa półpiętra miałaby być wykonana w formie schodów zabiegowych/wachlarzowych (3 stopnie). Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj
Martin_S Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Pomogę obejść "ten problem" na przykładach graficznych, P.S. kiedyś już kombinowałem nawet takie obejście dowolnym rzutem z użyciem obiektów typu SLAB :) tak jakbym układał podesty na odpowiednich poziomach. A na przekroju zawsze można ostatecznie "poobarabiać" ... CAD-owo wykonać to szybko nie jest problemem . wrzuce zaraz przykład schodów zabiegowych jako kombinacje schodów jednobiegowych prostych z obiektami typu SLAB, robiłem to już. wizualizacja stanu surowego w/w schodów w ARTISAN 2014 Inny przykład z szeregówki #2 Poza tym, zapotrzebowanie na inne typy schodów zgłaszałem na forum ZWSOFT 21-10-2013 http://www.zwsoft.com/forum/viewthread.php?tid=2972&extra=&page=2 więc trzeba cierpliwie czekać, a teraz radzić poprzez różne "obejścia". Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Martin_S Cytuj
awarch Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, Program ZWCAD Architecture nie posiada modułu dedykowanego do generowania schodów zabiegowych prostokątnych. Można to zrobić w sposób pokazany przez użytkownika Martina_S. Jeżeli uda mi się znaleźć alternatywne rozwiązanie poinformuję Państwa na forum. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi