phconstructions Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Czy ktoś może się orientuje jak narysować schody zabiegowe prostokątne? W opcjach znalazłem tylko schody zabiegowe, ale po łuku. Potrzebuję narysować schody wyglądające jak dwubiegowe, ale połowa półpiętra miałaby być wykonana w formie schodów zabiegowych/wachlarzowych (3 stopnie). Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Pomogę obejść "ten problem" na przykładach graficznych, P.S. kiedyś już kombinowałem nawet takie obejście dowolnym rzutem z użyciem obiektów typu SLAB :) tak jakbym układał podesty na odpowiednich poziomach. A na przekroju zawsze można ostatecznie "poobarabiać" ... CAD-owo wykonać to szybko nie jest problemem . wrzuce zaraz przykład schodów zabiegowych jako kombinacje schodów jednobiegowych prostych z obiektami typu SLAB, robiłem to już. wizualizacja stanu surowego w/w schodów w ARTISAN 2014 Inny przykład z szeregówki #2 Poza tym, zapotrzebowanie na inne typy schodów zgłaszałem na forum ZWSOFT 21-10-2013 http://www.zwsoft.com/forum/viewthread.php?tid=2972&extra=&page=2 więc trzeba cierpliwie czekać, a teraz radzić poprzez różne "obejścia". Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awarch Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, Program ZWCAD Architecture nie posiada modułu dedykowanego do generowania schodów zabiegowych prostokątnych. Można to zrobić w sposób pokazany przez użytkownika Martina_S. Jeżeli uda mi się znaleźć alternatywne rozwiązanie poinformuję Państwa na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi