mesjans Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam Mam problem z kreskowaniem wypełnianiem powierzchni a dokładnie przy kopiowaniu istniejącego wypełnienia w celu wypełnienia innych powierzchni, mnożą się wszystki elipsy widoczne na ekranie x2. Dokładniej tłumacząc procedurę tworzącą ten bardzo denerwujący mnie błąd: klikam dwa razy na wypełnienie, ukazuje się okno edycji kreskowania, klikam wskaż punkt i klikam na nową powierzchnię, powstaje nowe wypełnienie jednak wszystki elipsy widoczne w danej chwili na ekranie mnożą się dwukrotnie nakładając sie na siebie. Przykładowo mając 10 elips na ekranie powtarzając podaną wyżej procedurę 10-cio krotnie mamy z 10 elips aż 10240 przez co wykonanie ostatnich wypełnień jest praktycznie niemożliwe bo komputer niewyrabia. Problem dotyczy także kawałków elips. Zapomniałem napisać posiadam ZWCAD Architecture 2014 SP1 PL Wersja:2014-01-21 (zainstalowany jest na 6 jednostkach i na każdej występuje ten problem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam Istotnie, taki problem przy elipsach się pojawia. Przekażemy informację do producenta. W tym wypadku, po uruchomieniu funkcji kreskowania można skorzystać z właściwości dziedziczonych. Dodatkowe opcje kreskowania pojawiają się po kliknięciu na strzałki obok przycisku Pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi