Erpolis Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca Witam, Czy jest możliwość przeskalowania znaków od razu przy wstawianiu? Przy wyborze wielkie i umieszczeniu na rysunku są na tyle małe, że przy wydruku są słabo widoczne. Pomoc techniczna poradziła mi edytować plik "SIZES" w katalogu Configuration i to pomogło tylko częściowo bo skaluje sam znak ale już opis pozostaje bez zmian.
RobS Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca Hej, Opisy są atrybutami w bloku, możesz je edytować klikając na nie Prawym przyciskiem myszy, Edytor bloków, zwiększyć wysokość atrybutów, zapisać zmiany i zsynchronizować atrybuty poleceniem ATRSYN (_ATTSYNC). Jeśli chcesz zwiększyć "słupek" znaku to zmień wartość SheldSize w pliku ZWTrafficDefaults.ini, który znajduje się w lokalizacji C:\Szansa\ZWTraffic\2026\PL\Configuration. Rozmiar strzałki do słupka jest określony w stylu wielolinii odniesienia "ZWTraffic_Vertical", zakładka Format odnośnika wieloliniowego.
Erpolis Opublikowano 25 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca A jak zmienić ustawienia żeby przy wstawianiu znaku wstawiał zawsze w warstwie " znaki drogowe". Mimo że mam aktywną warstwę znaki drogowe to i tak za każdym razem wstawia w warstwie "0"
RobS Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca Kliknij na ikonę lub użyj polecenia USTAWIENIA. W nakładce jest dostępny Podręcznik w którym są opisane funkcje oraz ustawienia.
Erpolis Opublikowano 25 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca Dzięki wielki ratujesz mi życie - dopiero zaczynam swoją przygodę z ZWTraffic
Rekomendowane odpowiedzi