W.Labocha Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Po dłuższej pracy na dwóch plikach nie mogę przełączyć widoku na drugi plik. Otrzymuję komunikat: "Proszę zakończyć pracę w linii poleceń przed przełączeniem widoku". Jednocześnie program nie reaguje na wiele poleceń. Mogę powiększać i przesuwać widok, ale próba narysowania czegokolwiek nic nie daje - widoczna jest tylko "łapka". Nie mogę też zamknąć bieżącego widoku itp. Taka częściowa zwiecha, ale na jednym z plików mam nie zapisanej wiele pracy i nie chciałbym jej stracić. Czy mogę prosić o pomoc? Cytuj
gruzin Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Po pierwsze zmień zwcada na aktualy. Wersja 2011.02.28(16649) posiada błędy które naprawiono w 2011.06.30 instalka do ściągnięcia tutaj: http://zwcad.pl/zwcad_wersja_komercyjna.php "Proszę zakończyć pracę w linii poleceń przed przełączeniem widoku". - Rozwiązaniem jest zakończenia uruchomionego polecenia. Tym uruchomionym poleceniem może być: - zaczęta rysowana linia (jak nie klikniejsz drugiego punktu to nie przełączysz się na drugi plik) - zaczęty rysowany inny obiekt - kliknełeś kopiuj i nic nie skopiowałeś. - jakiekolwiek inne polecenie rozwiązanie: wyjdź z polecenia ESC lub zakończ w sposób poprawny dla danego polecenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi