swazy Opublikowano 11 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września Dzień dobry, Chciałbym wyklikać Lisp'a który po wskazaniu bloku w cadzie definiowałby nowy blok złożony z identycznych elementów i podanej przeze mnie nowej nazwie. Jestem zapoznany z wpisem: https://kojacek.wordpress.com/2017/11/22/programowe-tworzenie-bloku/ , CadPack-owym "cd:BLK_GetEntity" da się wyciągnąć elementy tworzące blok, tylko nie za bardzo wiem jak połączyć te kropki. Albo może za bardzo kombinuję i da się skopiować całą pozycję bloku w tabeli bloków i zmienić temu nazwę (?) Mam nadzieję, że klarownie opisałem mój problem. Rozwiązaniem nielispowym jest "save block as" w edytorze bloku. Będę dźwięczny za naprowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobS Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Hej, Sprawdź poniższy skrypt, spełnia funkcjonalność o której piszesz 😁 Copy or Rename Block Reference Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi