lewica2 Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2022 Cześć, w jaki sposób mogę tekst przygotowany w corel draw lub autocad przenieść do zw3d, ale w sposób umożliwiający jego wydruk jako wypelnienie - chciałbym, żeby powstał taki a'la napis topper. Cytuj
ibaron Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2022 Cześć, Jeśli został stworzony w acad to otwieramy plik dwg lub dxf wyciągamy zapisujemy do pliku stl, lub innego na drukarkę 3D. Cytuj
lewica2 Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 no własnie o ile dobrze robię pojawia się jako obrys tekstu a nie jako tekst z wypełnieniem. Cytuj
ibaron Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Jeśli możesz wstaw tutaj plik i napisz co z tego ma być, wyciągnięta bryła, czy coś innego. Cytuj
lewica2 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Chciałbym wykonać topper - wydrukować na drukarce 3D Napis 3D.Z3 Topper - konur_3D.dwg Cytuj
ibaron Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Ale jak to ma wyglądać, opisz problem. Cytuj
ibaron Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Patrzyłam na podobne modele w necie, tutaj litery nie wszystkie łączą się ze sobą, nie ma też żadnej podstawy więc sam napis trzeba by zmienić. Cytuj
lewica2 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Tekst napisany np. w AC lub ZW3D zostanie wyciągnięty w górę tworząc napis trójwymiarowy. Będzie on wydrukowany i np. zamocowany na patyku i wbity w tort np. 😄 - przykład w załaczniku. Cytuj
ibaron Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Więc trzeba stworzyć napis jak w przykładzie, tak żeby litery łączyły się ze sobą tworząc konstrukcję. W Twoim projekcie brakuje połączeń. Cytuj
lewica2 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Mam już to CHYBA ogarniete. Nie mniej możesz spróbować o ile masz taką możliwośc wrzucić to do slicera i zobaczyć co Tobie wyjdzie? Napis 3D.stl Cytuj
ibaron Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Niestety nie mam takiej możliwosci, te połączenia wydają mi się zbyt kruche, ale moze się mylę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi