Zurek87 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Witam, mam następujący problem: potrzebuję zrobić projekt zagospodarowania z ułożeniem kostki brukowej i mam problem z założeniem hatch'a po łuku czy w kole. Chodzi mi o to, aby kostka była ułożona w kole po jej promieniu. Posiadam ZWCada+ 2015 Std. Proszę o pomoc. Cytuj
Martin_S Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 raczej się chyba nie da, normalnie hatch jest rozkładany powierzchniowo wg danego układu XY ortogonalnie a nie polarystycznie, co nie znaczy ...spróbuję ten "problem" obejść :) Cytuj
Zurek87 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Kiedyś widziałem na rysunku architekta krajobrazu lecz ręki nie dam sobie uciąć ;) czy było to robione hatch;em Cytuj
Martin_S Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 A pokaż jaki dokładnie wzór kostki Cię interesuje? Prawdopodobnie szybciej bedzie naszkicować zwykłymi liniami i łukami wzór Cytuj
Zurek87 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Obojętnie, pierwsza lepsza z materiałów dla architekta ze strony Libet'u. Jakieś proste kształty ujdą, ale coś bardziej skomplikowanego to już gorzej... Cytuj
Martin_S Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 tu z Archispace.pl można wiecej chyba znaleźć. Prawdopodobnie wzory są wykreślane indywidualnie, nie hatchami. http://www.archispace.pl/node/30990_Polbruk_S_A_Polbruk_Beganit_gr_6_cm_z_faktura_granitu?hlid=314935#prod_313451_pattern Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi