Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'xref' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj za pomocą nazwy autora

Typ zawartości


Forum

  • Programy do wspomagania projektowania.
    • ZWCAD
    • Nakładki na ZWCAD i ZWCAD+
    • Wsparcie programistyczne LISP i VisualLISP
    • KOMPAS-3D / KOMPAS-3D LT
    • AutoTURN
    • ABViewer
    • RENGA
    • formZ (dawniej bonzai3d)
    • SMath
    • Programy obliczeniowe
    • Scan2CAD, PDF2CAD, PDF-XChange
    • Sprawy organizacyjne
  • Zagadnienia konstrukcyjne
    • Hyde Park
    • Dozór techniczny UDT

Blogi

  • Blog dmatusz
  • JoannaG Blog
  • pawmal Blog
  • awarchBlog
  • nikdomiBlog
  • KOMPAS-3D blog
  • Jak rozpocząć pracę w ZWCAD Architecture
  • Baza wiedzy CRM
  • Jak rozpocząć pracę w ZWCAD Mechanical
  • Konstruktorro
  • SMath blog
  • ikubicaBlog
  • kruszynskiBlog
  • Jak rozpocząć pracę w ZWCAD Architecture - część 2
  • Okon blog
  • Czysta wątroba
  • Trądzik różowaty
  • Ciekawostki ze świata
  • Blogger
  • Projektowanie 3D

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


AIM


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Location


Interests

Znaleziono 7 wyników

  1. VERNUM = "2018.03.16(29562)_x64" (read only) Mam problem z wyświetlaniem linii typu acad_iso*. W pliku wyświetlają się one tak: jak podłączymy ten sam plik jako odnośnik bezpośrednio po podłączeniu wygląda to ok, ale gdy zrobimy reload linie acad*zmieniają się na linię ciągłą (dla linii białej dash-dot nadal jest ok): Czy wiadomo co może być przyczyną? linie.dwg
  2. Poniżej lista osobista problemów , uwag i pomysłów racjonalizatorskich zebranych podczas nerwowej pracy z odnośnikami. Zaznaczam że w 2018 jest duuużo lepiej niż w poprzednikach, szybciej, mniej zacinania ale jednak nie wszystko jest ok VERNUM = "2017.12.19(25174)_x64" (read only) 1. Problem zapominania po nadpisaniu pliku zewnętrznego i reloadzie, ustawień indywidualnych warstw moim zdaniem nadal występuje, co jakiś czas, żmudne ustawienia lecą w kosmos i robota niestety jest od nowa vide temat: 2. Kiedyś tam była zgłaszana uciążliwość dotycząca reload-owania odnośników. Jak nadpiszemy xrefa pojawia się okienko: klikniecie w link xrefa nie przeładowuje go od razu, co było by pożądane ale przekierowuje do okienka managera xrefów. I teraz walka od nowa, z listy tysiąca xrefów trzeba znaleźć ten właściwy, ale zanim to się zrobi trzeba ręcznie poszerzyć kolumnę z nazwami bo zw nie zapamiętuje zmian w ustawieniach okien managerów (z managerem warstw też tak jest) 3. Kiedyś tam była zgłaszana uwaga dotycząca możliwości "wejścia w edycję" odnośnika z poziomu managera. Po prostu podwójny klik i wyskakuje okienko z właściwościami xrefa, jaka warstwa skala pkt wstawienia, czy ścieżka ma być zapamiętana względna czy bezwzględna, ścieżki alternatywne i inne takie tam. Teraz jak się wstawi odnośnik trzeba go "wyspecjalizowanymi narzędziami do wyszukiwania" wyszukać, gdzie się wstawił i z jaką skalą. Zabawa przednia ale nie zawsze jest na to czas.. 4. Marzeniem było by "nadpisywanie" globalnego współczynnika skali linii dla danego xrefa (najlepiej rzecz jasna osobno dla każdego odnośnika), takie "ltscaleXR", niezależne od globalnego ltscale
  3. VERNUM = "2017.06.07(18304)_x64" (read only) 1) problem z xrefami, nie podpinają się ani te które były podpięte i nie było z nimi problemów we wcześniejszej wersji, jaki nowe podpięcia. Wyświetla się tylko plik textowy ze ścieżką.Uniemożliwia to pracę z odnośnikami, więc sprawa, przyjemnej dla mnie, jest pilna 2) nie naprawiony problem z przycinaniem hatchów. Przycinają się nie od tej strony co się chce rysownik przycinać..
  4. Nie rozumiem problemu z odnośnikami wstawianymi na layoucie w zw2017. Pracuję w wielu miejscach, więc pliki są często przenoszone z serwera na dyski i odwrotnie. Zawsze ścieżka względna plików jest ta sama, zmienia się tylko litera dysku. W zw2012 mangerze odnośników działa prawidłowo, tj nie muszę ponownie załadowywać ścieżek xrefów, natomiast w zw2017, niestety są z tym problemy. nie znajduje ścieżek, nawet jak ma wpisane rożne ścieżki w pozycji "additional .. paths" ponadto, niektóre xrefy po ponownym załadowaniu podłączają się a niektóre nie.. ZW2017 nawet przeinstalowałam, myśląc że się może coś popsuło. Niestety problem z xrefami jest nadal, a na 2012 działa wszystko dobrze PS. Na modelu samo wstawianie xrefa działa ok. ścieżka względna jest ok, natomiast nie testowałam działania ich, w aspekcie przenoszenia plików, szerzej..
  5. jacnightingale

    XREF - problem z kolorami

    VERNUM = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu) Witam, ostatnio zauważyłem, że podczas podczytywania xrefów, zwcad czasami zmienia kolory. Tak to wygląda w modelu, obszarze roboczym: a tak to wygląda w arkuszu, przy wydruku: Ostatecznie XREF drukowany jest prawidłowo, tak jak w oryginalnym pliku, który podczytujemy, jednak jest to dosyć uciążliwe podczas pracy. W arkuszu wydruku kolory wyświetlane są prawidłowo. Problem występuje jedynie w obszarze roboczym (modelu).
  6. VERNUM = "2016.12.09(12354)_x64" (read only) Zgłaszane wcześniej (październik 2016) były znikające (brak wyświetlania) kreskowania zawarte w podłączanych jako xrefy odnośnikach. link do forum, kontynuowane było na priv.: Zjawisko to występuje nadal.
  7. Witam. Zaczytuję mapę do mojego rysunku jako xref i pracuję na niej. Ustawienia warstw xref-a można ustawiać w moim rysunku, jednak chciałbym, aby były one zaczytywane bezpośrednio z xrefa. Tzn jeśli zmienię coś w mapie, to chciałbym aby po przeładowaniu xrefa w moim rysunku zmiany się pojawiły i żebym nie musiał robić to samo w moim rysunku. Pozdrawiam.